Folkia Forbrukslån

Du kan ha lest om Folkia i media, der de har blitt nevnt som en av de dyreste bankene for usikrede forbrukslån. Selv om Folkia slettes ikke er billigst, er stempelet både noe misvisende og urettferdig. Det er rentebetingelsene det blir reagert på, men dette må ses i sammenheng med at lån fra Folkia blir tilbakebetalt meget raskt.

Lånesum og tilbakebetalingstid

Du får ikke innvilget større lån enn 20 000 kroner hos denne banken, og laveste lånesum er bare en tusenlapp. Dette sammen med en maksimal tilbakebetalingstid på 12 måneder, gjør at rentene ser temmelig dyre ut. Tilbakebetalingstiden blir kortere dersom du velger et lavere beløp. Selv om du velger maksimal nedbetalingstid, kan du fritt innfri hele lånebeløpet når du måtte ønske, uten at det tilkommer ekstra gebyrer.

Rentebetingelser og gebyrer

Fordi lånet betales tilbake raskt, og fordi renter oppgis per år, kan de nominelle rentene på et forbrukslån fra Folkia komme opp i flere hundre prosent. Som et eksempel kan rentene bli rundt 600 kroner for et lån på 5 000 kroner, som tilbakebetales i løpet av 2 månedsavdrag. Omregnet til årlig rente, blir dette virka 145% nominell rente. Den effektive renten tar med seg etableringsgebyret og termingebyrene på toppen, og blir da rundt 200%. I realiteten koster det samme lånet, så lenge det gjøres opp innen 2 måneder som avtalt, rundt 1 500 kroner. Skal du låne små beløp som dette, bør du uansett søke hos flere banker, og også de som tilbyr de største forbrukslånene. Flere av storbankene har lånebeløp som er fra 5 000 kroner og oppover, og det kan godt hende du får et bedre tilbud hos disse.

Søknad om forbrukslån fra Folkia

Søknadsprosessen er meget enkel hos dette selskapet. Du kan både søker gjennom Folkias nettside, eller ved å sende inn en SMS. Velger du SMS vil du likevel måtte gå gjennom samme prosedyre som den nettbaserte søknaden, der du oppgir personalia, lånesum og tilbakebetalingstiden du ønsker. Svaret kommer så å si umiddelbart, mens utbetalingen kan foregå så snart låneavtalen er signert og returnert til Folkia. Bruker du BankID til signering, sparer du tid.

Krav for å få forbrukslån fra Folkia

Folkia stiller som krav at søkeren er over 20 år og ikke har betalingsanmerkninger. Det oppgis ikke noe særskilt inntektskrav, men du må tjene noe fast for å få innvilget lån. Inntekten må normalt dokumenteres med lønnsslipp eller tilsvarende for trygdeytelser, i tillegg til ligningsoppgjøret for siste år.

Updated: August 7, 2019 — 09:44